Ana içeriğe atla

Buzdolabı Arıza Nedenleri

Buzdolabı Arızaları Ve Çözümleri 

Her zaman olduğu gibi, tamir hakkında konuşmaya başlamadan önce, yapmanız gereken ilk şey güvenlik bunun için cihazınızı elektrik şebekesinden ayırmalısınız. Bu, tamiri yaparken ister elektrikli cihaz isterse başka bir cihaz olsun iş güvenliği çok önemlidir. Buzdolabı dondurucu gibi elektrikli ve su ile teması olan cihazlar olduğunda bu dahada önemlidir. Alacağımız önlemler sayesinde elektrik çarpması ve diğer kazaları en aza indirebilir. Başakşehir Beyaz Eşya Servisi aynı gün hızlı etkin destek verir.

Arızalı bir buzdolabınız varsa istediğimiz gibi bir koruma yapmaz bu da yiyecekler üzerinde zararlı etkileri meydana getirir. Isı koruması yapmayan buzdolabı, bakterilerin hızla çoğalmasına ve yiyeceklerin fark edilmeden bozulmasına neden olur. Buda bize maddi ve sağlık acısından problem oluşturur.

Buzdolabınız Soğutma Yapmıyor

Şebeke elektriğinde, ani gidip gelmeler olduğunda buzdolabı motoru kendini aşırı akımlara karşı korumaktır. Buzdolabı üzerinde bulunan röle ve termik ise bu görevi üstlenen devre elemanlarıdır. Elektrik ilk olarak termik üzerinden röleye oradan da motora gider ani elektrik dalgalanmalarında ise termik devreye girer ve motoru korur. Fakat motor kitlendiği için motorda belirli bir ısı vardır ve termik açık devre olarak çalışmaktadır yani röleye elektrik göndermez buda motorun çalışmamasını ve buz dolabı içindeki yiyeceklerin bozulmasına neden olur. Bu gibi durumlarda ise buzdolabı motoru ısısına bakılır ve sıcak ise fiş çekilerek soğuması beklenir soğuma olduktan sonra ise tekrar fişe takılır.


Buzdolabının Üst Tarafı Soğutuyor Alt Tarafı Soğutmuyor

Buzdolabının su tahliyesini yapan bir hortum vardır, gıda pislikleri ve diğer atıklar burayı tıkaya bilir kontrol edilmeli ve temizlenmelidir. Eğer arıza halan devam ediyorsa elektrik ve elektronik bölümlerinde bir arıza vardır Başakşehir Buzdolabı Servisi aramakta fayda var.

Buzdolabının Altı Soğutuyor Üstü Soğutmuyor

Öncelikle kontrol edilmesi gereken üst tarafın kapak butonudur. Bu buton kapı basmadığın da yada bozulduğunda açık devre olur ve buzdolabı çalışmaz kısaca soğutma olmaz. Diğer bir problem ise defrost rezistansı bozulmuş ise buzdolabının evaporatörü üzerindeki buzun erimesini engeller ve buda dolap içi sirkülasyonu engeller ve buzdolabı işlevini gerçekleştirmez.

Buzdolabının Altı Karlama Yapıyor

Buzdolabınızın altı karlama yapıyorsa bu düzgün çalışmadığının göstergesidir ve radyatörü işlevini yapmadığı anlamına gelir radyatör temizlenerek bu problem çözülmüş olur.

Buzdolabı Kapılar Kapanmıyor

Buzdolabı üretilen soğuk havanın muhafaza edilmesi için önemli bir rol oynayan contalar kapının düzgün şekilde kapanmasını da sağlar . Buzdolabı içindeki ısıyı muhafaza edemiyor ise contalar kontrol edilmeli bükülme varsa saç kurutma makinesi ile ısıtılarak düzeltilmeli ve kapatılmalıdır. Fakat büyük yırtıklar varsa conta tamamen değiştirilmeli, bu işlem basit ve maliyeti azdır. Diğer konu ise kapak menteşeleri kontrol edilmeli ve gevşeyen varsa sıkılmalıdır. Başakşehir Beyaz Eşya Tamiri  için gerekriğinde servisi arayın.

Buzolabı Su Akıtıyor

Donmayan bir cihazda, suyun dondurucunun arkasından aktığını veya tabanda buz oluştuğunu fark edebilirsiniz. ‘Buz çözme’ mekanizması çalıştığında, üretilen sıvı bir buz çözme kanalına doğru akar. Bu kanalı tıkayan bir gıda parçacığı veya kırıntı olmadığından emin olun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Buzdolabı Su Akıtıyor Çözümü

Buzdolabı Su Akıtıyor  Çözümü; Buzdolabı su akıtması can sıkıcı sorunlardan biridir. Genel olarak kullanıcı hatasından ortaya çıkan duruma sebep buzdolabı kapılarının iyi kapatılamaması veya çok sık açılıp kapatılması diyebiliriz. Buzdolabına sıcak gıdaların soğutulmadan konması da iç kısımda terleme ve akabinde su akıtmaya neden olur. Buzdolabının su akıtma durumunda su tahliye gider ikontrol edilmelidir. Bu gider özel çubupu yardımı ile temizlenebilir. No frost buzdolabında buluınan motor üstündeki su kabı çatlamış olabilir ve su akıtabilir. Buzdolabı Su Akıtıyor Buzdolabından su akıtmasına engel olmak için kullanıcı olarak dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de dolabın haddinden fazla doldurulmamasıdır. Su akıtma sorunu sizin halledemeyeceğiniz bir nedenden kaynaklanıyorsa servis çağırmanız gerekir. Öncelikle su akıtma nedenini bulmak gerekir. Genellikle bu başarısızlığın nedeni buzdolabının drenaj sisteminin bir ihlalidir. Buzdolabı su akıtıyor   şikayetinin başka

Siemens Buzdolabı Arıza ve Çözümleri

Siemens Buzdolabı arıza nedenleri ve çözümleri Siemens Buzdolabınız İkaz Sesi Veriyor ise Siemens buzdolabı Servisi Arıza Merkezini Aramadan!  Siemens buzdolabınızın kapısı açık kal mış olabilir kontrol ediniz. Siemens buzdolabınızdan gelen ikaz sesi sıcaklığın arttığını ve dondurulumuş gıda maddelerinin içinde bulunduğu bozulma tehlikesini ifade eder.Siemens buzdolabının sürekli ikaz sesi verdiği için Siemens servisi müşteri hizmetlerini arayan bir müşteriye şu hatırlatmaları yapmaktayız. Cihaz ilk defa çalıştığı anda bu sesi verebilir. Alarm tuşuna basınız.Siemens buzdolabı istenen ısıya gelene kadar alarm ışığı yanıp sönecektir bu normal bir durumdur. Siemens buzdolabınızın kapısı açık kalmış olabilir.Siemens buzdolabının dondurucu bölümü uzun süre açık kalmış olabilir.Siemens buzdolabına çok fazla taze besin yerleştirilmesi doluluk oran sebebi   ile ikaz yanıyor olabilir.Eğer anlayamadığınız bir durum var ise Siemens buzdolabı servisi danışma hattını arayabilir, ücretsiz ol

Buzdolabı Motoru Çalışmıyor

Buzdolabı Motoru Çalışmıyor    Buzdolabı 20. yüzyılda geliştirilen ve aynı asrın ikinci yarısında yaygın olarak kullanılmaya başlayan, gıda ürünlerimizi, oda sıcaklığında bozulacak ilaç v.s tüm ürüleri muhafaza eden bir üründür. Her bütçeye uygun alternatifli üretilen buzdolapları insanarın olmazsa olmaz bir kullanım gereci olmuştur.    Gel gelelim bu buzdolaplarının kullanım esnasında verdiği arızalarla ilgili sorunların başında gelen buzdolabı motoru çalışmıyor arızasına. Konumuz başlığımızda olduğu gibi motor arızaları olacak. Kısa ve öz şekilde bu sorundan bahsedeceğiz. Kullanıcının motor arızası ile karşılaşmaması için alabileceği tedbirler nelerdir ? Arıza başgösterdikten sonra izlemesi gereken yollar nelerdir ? Açıklamaya çalışacağız.     Motorun çalışmasını durduran ya da arızlanmasına sebep olan etkenler nelerdir ? Öncelikle belirtmeliyiz ki buzdolabı motoru soğutucu gazın devrini sağlayan dolabın önemli organlarından biridir. Buzdolabı motoru çalışmadığını veya arızalı oldu