Ana içeriğe atla

Buzdolabı Gürültülü Çalışıyor Neden ?

Buzdolabı Gürültü Nedenleri 


 Gürültü nedeni, sesin gelme belirtisine bağlı olarak değişebilir.

a) Kabarcıklanma Sesi
Duyduğunuz kabarcıklanma sesi normaldir. Buzdolabınız yiyecekleri soğuturken veya dondururken soğutucu gazın buzdolabı içerisindeki borularda hareketinden kaynaklanır.
b) Çıtlama ve Gıcırdama Sesi
Bu gürültü normaldir. Buzdolabı soğuturken veya sıcaklık resetlendikten sonra iç sıcaklık değiştiğinde, iç bileşenlerin genleşmesi veya büzülmesi sonucunda meydana gelir.
c) Uğultu Sesi
Buzdolabından gelen uğultu sesi buzdolabı kompresörünün çalışma sesidir. Bu gürültü normaldir. Bir soğutma çevrimi başlangıcında kompresör çalıştığında ve durduğunda da bir gürültü duyulacaktır.
Buzdolabı Gürültüsü
Su pınarından su alındıktan sonra da duyulabilir. Gürültü 7 saniyeden daha uzun süre sürmemelidir.
d) Bip Sesi
Bazı Samsung buzdolapları, kapak açık unutulduğunda veya tam olarak kapatılmadığında devreye giren bir kapak alarmı ile donatılmıştır. Aşağıdaki hususları kontrol edin:
•  Kapağın önünde herhangi bir engel olmadığına emin olun.
•  Buzdolabı içerisinde kapağın tam olarak kapanmasına engel olan herhangi bir cisim olmadığına emin olun.
•  Lastik kapak contaları kirli ise, kapak düzgün şekilde kapanmayacaktır. Kapak contalarını yumuşak bir deterjan ve nemli bir bezle temizleyin. Daha sonra kuru bir bezle kurulayın.
 Önemli Not :
Plastik bağlantı parçaları veya kapak contalarına asla yağ veya gres temas ettirmeyin. Bu malzemeler kolaylıkla delinecektir.
e) Tıkırtı Sesi
•  Menteşeler: Buzdolabının kapaklarını yakında söktüyseniz, menteşe cıvataları veya menteşe kapak vidaları gevşek olabilir.
•  Buzdolabının zeminle iyi dengelenmiş olduğuna emin olun. Dondurucu kapağı soğutma bölmesi kapağından daha aşağıda ise, dondurucu tarafındaki seviye ayar ayağının bir yuvasına düz bir tornavida sokun ve cihaz düzleşinceye kadar saat yönünde çevirin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Buzdolabı Su Akıtıyor Çözümü

Buzdolabı Su Akıtıyor  Çözümü; Buzdolabı su akıtması can sıkıcı sorunlardan biridir. Genel olarak kullanıcı hatasından ortaya çıkan duruma sebep buzdolabı kapılarının iyi kapatılamaması veya çok sık açılıp kapatılması diyebiliriz. Buzdolabına sıcak gıdaların soğutulmadan konması da iç kısımda terleme ve akabinde su akıtmaya neden olur. Buzdolabının su akıtma durumunda su tahliye gider ikontrol edilmelidir. Bu gider özel çubupu yardımı ile temizlenebilir. No frost buzdolabında buluınan motor üstündeki su kabı çatlamış olabilir ve su akıtabilir. Buzdolabı Su Akıtıyor Buzdolabından su akıtmasına engel olmak için kullanıcı olarak dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de dolabın haddinden fazla doldurulmamasıdır. Su akıtma sorunu sizin halledemeyeceğiniz bir nedenden kaynaklanıyorsa servis çağırmanız gerekir. Öncelikle su akıtma nedenini bulmak gerekir. Genellikle bu başarısızlığın nedeni buzdolabının drenaj sisteminin bir ihlalidir. Buzdolabı su akıtıyor   şikayetinin başka

Siemens Buzdolabı Arıza ve Çözümleri

Siemens Buzdolabı arıza nedenleri ve çözümleri Siemens Buzdolabınız İkaz Sesi Veriyor ise Siemens buzdolabı Servisi Arıza Merkezini Aramadan!  Siemens buzdolabınızın kapısı açık kal mış olabilir kontrol ediniz. Siemens buzdolabınızdan gelen ikaz sesi sıcaklığın arttığını ve dondurulumuş gıda maddelerinin içinde bulunduğu bozulma tehlikesini ifade eder.Siemens buzdolabının sürekli ikaz sesi verdiği için Siemens servisi müşteri hizmetlerini arayan bir müşteriye şu hatırlatmaları yapmaktayız. Cihaz ilk defa çalıştığı anda bu sesi verebilir. Alarm tuşuna basınız.Siemens buzdolabı istenen ısıya gelene kadar alarm ışığı yanıp sönecektir bu normal bir durumdur. Siemens buzdolabınızın kapısı açık kalmış olabilir.Siemens buzdolabının dondurucu bölümü uzun süre açık kalmış olabilir.Siemens buzdolabına çok fazla taze besin yerleştirilmesi doluluk oran sebebi   ile ikaz yanıyor olabilir.Eğer anlayamadığınız bir durum var ise Siemens buzdolabı servisi danışma hattını arayabilir, ücretsiz ol

Buzdolabı Motoru Çalışmıyor

Buzdolabı Motoru Çalışmıyor    Buzdolabı 20. yüzyılda geliştirilen ve aynı asrın ikinci yarısında yaygın olarak kullanılmaya başlayan, gıda ürünlerimizi, oda sıcaklığında bozulacak ilaç v.s tüm ürüleri muhafaza eden bir üründür. Her bütçeye uygun alternatifli üretilen buzdolapları insanarın olmazsa olmaz bir kullanım gereci olmuştur.    Gel gelelim bu buzdolaplarının kullanım esnasında verdiği arızalarla ilgili sorunların başında gelen buzdolabı motoru çalışmıyor arızasına. Konumuz başlığımızda olduğu gibi motor arızaları olacak. Kısa ve öz şekilde bu sorundan bahsedeceğiz. Kullanıcının motor arızası ile karşılaşmaması için alabileceği tedbirler nelerdir ? Arıza başgösterdikten sonra izlemesi gereken yollar nelerdir ? Açıklamaya çalışacağız.     Motorun çalışmasını durduran ya da arızlanmasına sebep olan etkenler nelerdir ? Öncelikle belirtmeliyiz ki buzdolabı motoru soğutucu gazın devrini sağlayan dolabın önemli organlarından biridir. Buzdolabı motoru çalışmadığını veya arızalı oldu